Spring til indhold

Sort kalkmaling

– oversigt over alle sorte kalkmaling nuancer

Sort kalkmaling fra Vintage Paint og Jotun Lady Minerals

Diskret

Jotun Lady Minerals

680 ml

2700 ml

249,-

699,-

Krydder

Jotun Lady Minerals

680 ml

2700 ml

249,-

699,-

Black Valvet

Vintage Paint

100 ml

49,-

Brand sammenligning

Rækkeevne pr. liter:

10 – 14 m²

8 – 10 m²

Tørretid – Berøringstør:

Ca. 30 min.

Ca. 1 time

Tørretid –  Overmalbar:

Ca. 1 time

Ca. 4 timer

Pris pr. liter (stor bøtte):

208 DKK

259 DKK

Skab et dybt rum med sort kalkmaling

Ønsker du et fantastisk rum hvor blot en enkelt væg eller flere vægge er malet i sort kalkmaling, er der mange valgmuligheder. Du skal finde ud af hvilken form for sort og muligvis, hvilken form for skygge du ønsker i dit rum.

En dyb sort farve er dramatisk, fed og ekstrem. Den kan bruges i et monokromatisk system eller som en accentfarve for at tilføje dramatik og vægt. Du kan bruge sort kalkmaling på træpaneler for at opnå en meget slående effekt. Det største element i denne type skema er, at alt andet skal harmonere med det og ikke støder sammen. Så hold alt andet neutralt og meget lyst, f.eks. hvid eller lysegrå nuancer. Tænk på, hvilken slags rum du ønsker at skabe, om det er et arbejdsværelse med bogreoler og skriveborde eller en moderne lounge med lys belysning og markante accessories.

Kalkmaling i sort til møbler

Vil du male dine møbler sort kalkmaling? Kalkmaling er et godt valg, da den kan skabe en dyb og fyldig farve, der ser slående ud i de fleste stilarter. En populær mulighed er at bruge kalkmaling på træmøbler og accent vægge i dit værelse. Den sorte farve kan skabe fede mønstre i træ, og fremhæve et møbel markant i rummet.

Nøglen, når du bruger sort kalkmaling på møbler, er at vælge den rigtige nuance. En mat eller halvmat sort ser godt ud på mørkt træ og skaber en iøjnefaldende kontrast til træets årer. Men hvis du ønsker at skabe en mere moderne stil, kan du vælge en blank finish i en lys sort farve for at tilføje dybde og skabe en fed elegance.

Hvilken farve sort kalkmaling skal jeg vælge til min væg?

Hvis du ønsker at farve en enkelt væg sort, men er i tvivl om hvilken form for sort du ønsker, tænk over, hvilken slags rum du maler. En dyb, mørk sort farve kan være dramatisk, fed og give et rum en vis kant. Men det er også ret intenst og fungerer måske ikke i alle rum eller til alle smagsløg.

Hvis du har mørkere møbler eller tilbehør, skal du måske vælge en lidt lysere nuance af sort kalkmaling. Det kan være en sort middel farve, f.eks. charcoal eller matsort, som vil se fantastisk ud mod mørkt træ eller læder.

Hvis du derimod har lyse møbler, kan du vælge en virkelig mørk sort kalkmaling for at skabe en effektfuld kontrast. Dette ville fungerer godt, hvis du ønsker at tilføje dramatik til en lounge eller arbejdsværelse, og det kan være særligt slående, hvis du sætter det i kontrast til hvide vægge eller lyse gulve.